Le fa'amanuiaina o le fa'amama mama, carbon ceramic brake discs o le a fa'asa'oloto i le tausaga muamua.

Fa'atomuaga: I le taimi nei, i totonu o le fale gaosi oloa i le tulaga o le eletise, atamai ma le fa'aleleia o mea tau ta'avale, o lo'o fa'atupula'ia le mana'omia o le fa'atinoga o faiga fa'apolopolo, ma e sili atu ona manino le lelei o tisiki fa'ama'i carbon ceramic, o lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le carbon ceramic brake disc. alamanuia.
I. Mea na tupu
Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e Azera lana SUV muamua e lima-nofoa, le ES7, lea e faʻaaogaina ai se faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia uma-alumini pito i tua, o le taimi lona lua e faʻaogaina ai e Azera tekinolosi faʻapipiʻi oti i ana oloa.Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le mama ma le eletise, o loʻo sailia e le au fai taavale fou ma kamupani taʻavale masani le faʻaogaina o tekonolosi faʻapipiʻi, ma o le mama o le fausaga o taavale e mautinoa lava o se vaega taua o le faʻaogaina o le mamanu o taavale faʻaonaponei.O le faʻaaogaina o tisiketi faʻamaʻi carbon ceramic o le a faʻamalosia malosi ai le faʻagasologa o le mamafa o taavale, o le mea lea e talanoa e uiga i lenei pisinisi.
Lua, malamalama tisiki taofi sima carbon
I le taimi nei, o mea taofi e masani ona faʻaaogaina i nofoaafi televave, taavale ma vaalele e masani lava o le pauta metallurgy ma carbon-carbon composite mea.Ae ui i lea, o mea faʻapipiʻi uʻamea paʻu paʻu o loʻo i ai ni faʻaletonu e pei o le maualuga o le vevela faigofie faʻapipiʻi, feteʻenaʻiga e faigofie ona faʻaitiitia, maualuga le malosi o le vevela o le paʻu tele, le lelei o le teteʻe o le vevela, ola puupuu, ma isi;a'o mea fa'apipi'i carbon carbon e maualalo le fa'aogaina ma le susu o le setete o le fete'ena'iga, tele le tele o le teuina o le vevela, le umi o le gaosiga o le gaosiga ma le maualuga o le tau o le gaosiga, lea e fa'atapulaaina ai lona atina'e atili ma le fa'aogaina.
O tisiki taofi kaponi kaponi e tu'ufa'atasia mea fa'aletino o alava kaponi ma polycrystalline silicon carbide.I le taimi nei, o le mamafa mama, maaa lelei, mautu i lalo o le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le vevela, teteʻe vevela vevela ma uiga gau gau o le faigata lava lea e tasi e le gata ina faʻaumiumi ai le ola tautua o le tisiketi taofi, ae aloese foi mai faafitauli uma e tulaʻi mai i le uta.
Tolu, o le tulaga o lo'o i ai nei le alamanuia
1. Carbon ceramic tisiki taofi tisiki faatinoga e matua sili atu nai lo masani efuefu lafo uʻamea taofi tisiki, ae o le tau o ona faaletonu.
I le taimi nei, o le tele o mea fa'aoga taofi tisiketi e tele lava u'amea lafo masani, u'amea lafo u'amea maualalo, u'amea lafo masani, u'amea fa'apitoa lafo sila, u'amea faumea maualalo ma lafo u'amea a lafo uamea (uamea fa'ameamea) mea tu'ufa'atasi, lafo u'amea. mea e sili atu ona faʻaaogaina.Tu'u mea u'amea umi ta'amilosaga gaosiga, le lelei conductivity vevela ma faigofie ona maua ta'eta'e vevela ma isi faaletonu, o lea carbon ma carbon ceramic composite mea mo le atinae o mea taofi.
Ona o le maualuga o le tau o mea faʻapipiʻi carbon-carbon, e masani ona faʻaaogaina mo taofi vaalele, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nofoaafi televave i tausaga talu ai nei, na amata ai e saienitisi i totonu ma fafo ona atiaʻe le atinaʻeina o nofoaafi televave mo le carbon ceramic composite friction vice. , carbon ceramic composite material is a international focus on the development of friction material, Saina sa i ai foi i le tulaga muamua, carbon ceramic brake discs i le lumanai e faaitiitia ai le tau o avanoa e tele, ua faamoemoe e avea ma atinae autu o taofi. oloa E fa'amoemoe e avea ma ta'iala autu o le atina'e o oloa taofi.
2. O le tau tuusaʻo o le carbon ceramic brake discs e fai si maualalo, ma o loʻo i ai se avanoa tele mo le faʻaitiitia o tau i tekinolosi ma fua.
I le 2021, o le tau tasi-toni o oloa faʻasologa o fanua vevela a le kamupani o le 370,000 yuan / tone, i lalo 20% mai le 460,000 yuan / tone i le 2017, ma le tau o le gaosiga o le tasi-ton e 11.4 miliona yuan i le 2021, i lalo 53.8% mai le 246,800 yuan i le 2017, o se faʻaitiitiga taua faʻapitoa tau.I le 2021, o le tau o meafaitino mata e 52%.Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le fua, faʻaleleia tekinolosi, faʻaleleia tulaga faʻaautomatika ma le faʻaitiitia o tau o le carbon fiber, o loʻo i ai le avanoa tele mo le faʻaitiitia o tau o oloa.O le taimi nei o le carbon ceramic brake pad one piece price e uiga i le 2500-3500 yuan, aua o le C vasega ma luga aʻe o le maketi o taavale pasese, o loʻo faʻamoemoeina i le 2025 o le tau o le fasi pepa e tasi e faʻamoemoe e pa'ū i le 1000-1200 yuan, o le a paʻu i lalo. i le vasega B ma luga atu o le maketi o taavale pasese.
Fa, tulaga tau alamanuia
1. Carbon ceramic brake discs e tele atu avanoa e sui ai aiga
Ona o le lavelave o le faagasologa, o le faigata o le gaosiga, o le umi o le gaosiga o le taamilosaga ma isi tulaga, o pisinisi i totonu o le atunuu e mafai ona maua ai le tele o carbon ceramic discs e itiiti lava.O fa'atauga autu o tisiketi taofi fa'apipi'i carbon ceramic e aofia ai Brembo (Italia), Surface Transforms Plc (UK), Fusionbrakes (USA), ma isi. E to'aitiiti lava pisinisi i totonu o le atunu'u ua a'oa'oina le tekonolosi tapenaga o tisiki taofi tu'ufa'atasi maualuga carbon/tau, ma iina. ose avanoa tele e sui ai aiga.
O tagata fa'atau autu o fa'atau tisiki ta'avale kaponi i fafo o ta'avale ta'aloga maualuga, ma e maualuga atu le tau o oloa.Ave le kamupani mai fafo Brembo e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le tau o oloa o le tasi carbon ceramic disc e sili atu nai lo le 100,000 RMB, ae o le tau o se tasi fale carbon ceramic disc e tusa ma le 0.8-12,000 RMB, lea e maualuga tele le tau.Faatasi ai ma le alualu i luma faatekinolosi faifaipea o pisinisi i totonu o le atunuu i lenei fanua, ma le alualu pea i luma o le tulaga o "faaopoopo, maualuga, atamai" taavale malosi fou, o le fua faatatau o le penetration o carbon ceramic tisiketi mo taavale fou malosi i totonu o le atunuu ua faamoemoe e faaauau pea ona faateleina.
2. Tisike taofi sima carbon fa'afetaui le tulaga o le mama ta'avale
O faʻamaoniga faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o le 10% faʻaititia o le mamafa o le taʻavale e mafai ona faʻateleina le faʻaleleia o le suauu i le 6% - -8%;mo 100 kilokalama uma le faʻaitiitia o le tele o taavale, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suauu i le 0.3 - -0.6 lita i le 100 km, o lea la o tekinolosi mama o le faʻatonuga o le atinaʻeina o taavale i le lumanaʻi.
Faʻaitiitia le mamafa i lalo ole faiga faʻamalolo ma le afa o le taumafaiga, carbon ceramic brake disc o le vaega autu lea e faʻaitiitia ai le mamafa.O fa'aitiitiga ta'i 1 kilokalama i lalo ole faiga fa'amalolo e tutusa ma le fa'aitiitiga 5kg i luga a'e ole faiga fa'amalolo.O se pea 380mm tele carbon ceramic discs e tusa ma le 20kg mama nai lo tisiketi u'amea lanu efuefu, lea e tutusa ma le 100kg fa'aitiitia le mamafa i le faiga fa'amalolo o le ta'avale.E le gata i lea, o le taʻavale taʻaloga maualuga a Toyota Lexus RCF na ui atu i le CFRP mea ma carbon ceramic discs taofi e faʻaitiitia ai le mamafa o le 70kg i le tele o itu, o le 22kg ua saofagā e carbon ceramic discs brake, o lea carbon ceramic brake discs mo le vaega autu o le faaitiitia o le mamafa o taavale.
V. Avanoa Maketi
Suia le uluai pa'u metallurgy tisiki taofi o le tulaga le maalofia o lenei alamanuia: muamua, o le tau o le alava carbon o le a faasolosolo malie e tuliesea le tau tuusao o le oloa lava ia;lona lua, faatasi ai ma le siitia o le fua o le gaosiga ma le faatauina atu, le optimization o le sootaga faagasologa, o le tamaoaiga o le fua o le a aumaia i lalo le tau o le carbon ceramic brake disc;lona tolu, o le saogalemu o le aveta'avale o le a faʻaleleia le faʻaleleia o oloa i totonu o fale taʻavale.O le 2023 e fa'amoemoe e avea ma tausaga muamua o le fa'alauiloaina o tisiketi fa'ama'i carbon ceramic.O le tausaga muamua o le faʻalauiloaina o tisiketi taofi, o le maketi i totonu o le atunuʻu e faʻamoemoe e oʻo atu i le 7.8 piliona yuan i le 2025, ma le tele o maketi i totonu o le atunuʻu e tatau ona sili atu i le 20 piliona yuan i le 2030.
E oo atu i le 2025, o le tele o maketi o paʻu paʻu paʻu uʻamea masani o le a 90 piliona yuan e tusa ai ma le tau o le 1000 yuan mo se taavale e tasi ma le 90 miliona taavale faʻatau atu i le lalolagi atoa, ma o le maketi i totonu o le atunuʻu o le a latalata ile 30 piliona yuan.Fa'atasi ai ma le fa'avavevaveina o le fa'aeletise, o le fua o le fa'aosoina o tisiketi taofi sima kaponi o le a sili atu i lo tatou fa'amoemoega.Ole maketi fou lea e fetaui ma le masani masani ole atinaʻeina ole eletise ma ose faʻalavelave ole 0-1.Ma mo iloiloga mo le saogalemu o taavale, o le taimi lava o le a avea ai le faʻatauga ma se faʻatauga mo le saogalemu o taavale, o le tau o le atinaʻe e faʻamoemoe e sili atu nai lo faʻamoemoega, ma o le a faʻamoemoeina le aofaʻi o tupe maua faʻatau maketi i le lumanaʻi e latalata i le 200-300 piliona yuan.


Taimi meli: Tes-03-2022